جمعه ۲۸ اردیبهشت ۰۳

خواص تخمه آفتابگردان

۵ بازديد

1- خواص ضد التهابي و اثرات قلبي عروقي

  • تخمه آفتابگردان منبع غني آنتي اكسيدان محلول در چربي يعني ويتامين E است
  • ويتامين E راديكال هاي آزاد را كه مي توانند به مولكول هاي حاوي چربي مثل غشاهاي سلولي، سلول هاي مغزي و كلسترول آسيب برسانند را از بين مي برد.
  • اين ويتامين اثر ضد التهابي دارد و با محافظت از اجزاي سلولي و مولكولي بدن منجر به كاهش علائم آسم، آرتروز و آرتريت روماتوئيد مي شود.
  • همچنين نشان داده شده است كه ويتامين E در كاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ موثر است
  • به كاهش گر گرفتگي زنان يائسه و عوارض ديابت نيز كمك مي كند.
  • نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي ايفا مي كند.
  • خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد

اين ويتامين ارزشمند يكي از اجزاي اصلي موجود در ذرات كلسترول است كه جلوي عملكرد راديكال هاي آزاد اكسيد كننده كلسترول را مي گيرد. بعد از اكسيداسيون كلسترول به ديواره هاي رگ هاي خوني مي چسبد و همين مساله به مرور زمان باعث مسدود شدن شريان ها، حمله و يا سكته قلبي مي شود. هر چه ويتامين E بيشتري دريافت كنيد خطر بيماريهاي قلبي كاهش مي يابد.

2- كاهش كلسترول خون

  • تخمه آفتابگردان و پسته سرشار از مواد مغذي بنام فيتو استرول هستند (270 تا 289 ميلي گرم در هر 100 گرم) و تخم كدو حلوايي هم در رتبه دوم قرار دارد (265 ميلي گرم در هر 100 گرم).
  • دريافت مقادير زياد فيتواسترول از طريق رژيم غذايي مناسب باعث كاهش كلسترول خون، افزايش عملكرد سيستم ايمني و كاهش خطر ابتلا به سرطان هاي مختلف مي شود.
  • خواص سلامتي فيتواسترول ها آنقدر چشمگير است كه معمولا از ذرت، سويا و روغن درخت كاج استخراج و به غذاهاي فرآوري شده اي مثل كره اضافه مي شوند و سپس روي اين مواد غذايي برچسب “پايين آورنده كلسترول خون ” زده مي شود

ادامه مطلب...

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.